Connect with us

MAGAZİN

Evlilik öncesi ritüeller Aleyna Tilki’yi kızdırdı!

Türk örf ve adetlerine göre evlilik öncesi toplumun çoğunluğunun yerine getirdiği bazı ritüeller, Aleyna Tilki’yi kızdırdı. Aleyna Tilki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Kız isteme olayı çok saçma. Ne münasebet mal ister gibi, ‘Kızı oğluma verir misiniz?’ falan filan ya, iğrenç! İnsan gibi, ‘Evleneceğiz, rızanız var mı?’ de, olsun bitsin…” diyerek, hayranlarını ikiye böldü.

Published

on

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla gündem olan Aleyna Tilki, Türkiye’deki kız isteme geleneğini çok saçma bulduğunu ifade ederek takipçileri arasında ateşli bir tartışma yarattı.

“EVLENECEĞİZ, RIZANIZ VAR MI?’ DE, OLSUN BİTSİN!”

Tilki, konuyla alakalı Twitter hesabından, “Kız isteme olayı çok saçma. Ne münasebet mal ister gibi, ‘Kızı oğluma verir misiniz?’ falan filan ya, iğrenç! İnsan gibi, ‘Evleneceğiz, rızanız var mı?’ de, olsun bitsin…” ifadelerini kullandı.

Ünlü şarkıcı sonraki paylaşımlarında da, “Zaman kavramı bile toplumları yönetmek için ortaya atılmış bir yalan. Günümüz ilişki kalıpları bile insanlığı yönetmek ve düşünce özgürlüğünden alıkoymak için yaratılmış, gerçekten gerçekleşmesi imkansız olan yalanlardır… ‘Bağlar’ demiyorum, ‘İlişki kalıpları’ diyorum ve de bence günümüz ilişki kalıpları gerçekçi bağlar kurmamıza tamamen engel oluyor”  dedi.