Connect with us

DÜNYA

Bella Hadid’in, Filistin paylaşımları kısıtlandı

İsrail’in saldırısı altındaki Mescid-i Aksa’yı paylaşan Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid, Instagram tarafından kısıtladı. Model, bu duruma tepki gösterdi.

Published

on

Ramazan ayının başlamasıyla, İsrail güçlerinin Filistin’deki baskı ve şiddeti arttı. Filistinleri hedef alan İsrail askerleri, Mescid-i Aksa’ya sabah akşam saldırı düzenliyor.

150’den fazla  kişinin yaralandığı saldırılar, İslam aleminin büyük tepkisini çekiyor.

Bella Hadid dünyaya duyurmak istedi

Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid de, bu saldırılara sessiz kalmadı. Instagram’da 52 milyona yakın takipçisi bulunan güzel model, Kudüs’ü işgal eden İsrail güçlerine tepki gösterdi.

Paylaşımları engellendi

Ünlü model, dün Mescid-i Aksa’daki Cuma namazı öncesi ve sonrasında yaşanan saldırıları kınayan paylaşımlar yaptı. Ancak modelin paylaşımları, kısa sürede engellendi.

Duruma isyan eden Bella Hadid, “Filistinlilerin, İsrail polisi tarafından püskürtüldüğü gönderilerim Instagram tarafından engellendi. Ne zaman Filistin hakkında paylaşım yapsam engelleniyor. Gönderilerim bir milyondan fazla kişiye ulaştığı için engelleniyor olabilir mi?” diye sordu.

“Hassas içerik” denilse de paylaştı

Kısıtlanan güzel, şikayetçi olunca az sayıda video paylaşabildi.  Yine de sorun yaşadığını dile getiren ünlü model, Filistin halkının sesini duyurmaya devam edeceğini açıkladı.  Videolarına “hassas içerik” ibaresi yerleştirilen Hadid’in, küçük yaşta öldürülen bir Filistinli çocuğun fotoğraflarını paylaştığı da görüldü.