Connect with us

EKONOMİ

Lavrov:  Ukrayna ve Türkiye ile tahıl konusunda müzakereye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları zirvesine katıldı. Söz konusu zirve, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından bu yana G20 ülkelerinin bu tür bir toplantıda üst düzey bir Rus görevlisiyle ilk görüşmesi oldu. 

Published

on

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 toplantısında batılı ülkelerin Ukrayna’daki savaşa yönelik “çılgın” eleştirileri nedeniyle, küresel ekonomik sorunları çözme şansını kaçırdıklarını söyledi.

Lavrov, “Tartışma sırasında Batılı ortaklar,  dünya ekonomisi sorunlarıyla uğraşmaktan kaçındı. ‘Saldırganlar’, ‘işgalciler’ dediler. Bugün çok şey duyduk” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV GÖRÜŞTÜ

Diğer taraftan Lavrov, Rusya’nın Ukrayna ve Türkiye ile tahıl konusunda müzakere etmeye hazır olduğunu ancak bu tür görüşmelerin ne zaman gerçekleşebileceğinin belirsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, zirvede Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor. Toplantı kapsamında dün Çavuşoğlu ve Lavrov, ikili görüşme gerçekleştirmiş,, Ukrayna’daki savaşı, gıda güvenliğini ve Suriye’deki gelişmeleri ele almıştı. Çavuşoğlu’nun bugün de ikili temaslarını sürdürmesi bekleniyor.