Connect with us

GÜNDEM

Çavuşoğlu: İşi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarptırdı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Barıştırma değil de uzlaştırma kelimesini kulandım. Suriye ve Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarptırdı” açıklamasında bulundu.

Published

on

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, “Suriye’de rejim siyasi çözüme değil askeri çözüme inanıyor. Suriye’de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Bunun için rejimle muhalefet temas kurmalı, bunu hep söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Sadece Suriye içindeki bazı provokatörler değil Türkiye içinde de bu işi kızıştırmak isteyenler bizim sözlerimizi çarptırdılar” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şam ile görüşmeye destek olması üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Sayın Bahçeli’ye teşekkür ederiz” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün, “Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir” demişti.

Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek olmadığını söyleyen Bahçeli, “Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir” ifadelerini kullanmıştı.