Connect with us

GÜNDEM

Depremzedelere dağıtılan yardımları kim nereye götürüyor?

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde merkez üstü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğüne meydana gelen depremin ardından depremzedelere verilen bazı yardım paketleri, bazı kişilerce taksiyle bir kaç sefer yaparak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Published

on

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde merkez üstü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğüne meydana gelen depremin ardından yıkım yaşanmazken birçok evde ağır hasar ile duvar çatlakları meydana geldi.

MİLLET BAHÇESİNDE ÇADIR

Ağır hasar ve duvar çatlakları nedeniyle evlerine girmeye korkanların bazıları şehir merkezinde bulunan millet bahçesi içerisine kurulan çadır kentte kalmaya başladı.

AFAD BÖLGEDE

AFAD ise çadırda kalanların barınma ve ısınma ihtiyacını karşılamak için sünger yatak, katalitik soba, tüplü piknik sobası ve battaniye dağıtımı yaptı.

YARDIM MALZEMELERİNİ GÖTÜRDÜLER

Ancak çadır kentte kalmamasına rağmen bazı kişiler AFAD’dan aldıkları bu malzemeleri çadır kent dışına çıkarılması yasak olduğu halde çağırdıkları taksilere yükleyerek olay yerinden uzaklaştılar.

AYNI YERE 4 SEFER GELDİ

O anlar ise bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Cep telefonu ile görüntü çeken kişi, taksinin 3-4 kez aynı yere gelerek malzeme yüklendiğini iddia ederken, alınan malzemelerin yüklenme anını ise anbean kaydetti.

YARDIM MALZEMELERİ SATILACAK İDDİASI

Malzemelerin izinsiz alındıktan sonra satılacağı iddia edildi. Görüntüleri izleyen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taksi sahibi ile malzemeleri yükleyenlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Deprem bölgesinde yardım malzemelerini taksiyle götürdüler