Connect with us

DÜNYA

Kahramanmaraş’daki deprem Grönland’da hissedildi!

Kahramanmaraş merkezli deprem silsilesinin Kuzey Kutbu yakınında, Türkiye’ye yaklaşık 5525 km mesafede olan Grönland’da hissedildiği belirtildi.

Published

on

Danimarka Jeoloji Enstitüsü’nün yaptığı açıklamaya göre, Türkiye ile komşu Suriye’yi vurarak büyük yıkım ve can kaybına neden olan güçlü depremin sarsıntıları Danimarka’ya bağlı Grönland kadar uzak mesafeden hissedildi.

Danimarkalı sismolog Tine Larsen, “Türkiye’deki büyük depremler, Danimarka ve Grönland’daki sismograflar tarafından açıkça kaydedildi” dedi.

İlk büyük depremin başlamasından yaklaşık 5 dakika sonr dalgalarının Danimarka’nın Bornholm Adası’ndaki sismografa ulaştığını söyleyen Larsen, “Depremden 8 dakika sonra, sarsıntı Grönland’ın doğu kıyısına ulaştı ve Grönland’ın tamamına yayıldı” dedi.

İkinci büyük depremin de hissedildiğini belirten Larsen, “Danimarka ve Grönland’da hem depremleri hem de çok sayıda artçı sarsıntıyı kaydettik” diye ekledi.

Kuzey Kutbu ile Kuzey Atlantik Okyanusu arasında yer alan dünyanın en büyük adası Grönland ile Türkiye arasındaki mesafe yaklaşık 5525 km.