Connect with us

Genel

Ağıtlarla uğurladılar

*Diyarbakır’da depremlerde hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan otopsi ve teşhis işlemi sonrası Yeniköy Mezarlığı’na götürülüyor. Burada da parmak izlerinin alınmasının ardından cenazeler, din görevlilerince yıkama, kefenleme ve cenaze işlemi sonrası toprağa veriliyor. Kahramanmaraş’ta eşi ve iki çocuğuyla birlikte enkaz altında kalan Uzman Çavuş Hakan Nadiroğlu da, yapılan tören sonrası Diyarbakır’da ailesiyle yan yana gözyaşları içerisinde yakınlarının yaktığı ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Published

on

*Hatay’da depremde enkaz altında kalan, Çorum İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser’in kız kardeşi Biray Şendağ ve eşi Murat Şendağ dün toprağa verildi.

Ara tatil için gittiği memleketi Hatay’da oturduğu apartmanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi Edirne Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Elif Kübra Soydan (20), dün Hatay’da toprağa verildi.

*Adıyaman’da yaşadıkları evlerinin enkazında can veren Ahmet Jurnal (53), eşi Hacer Jurnal (47) ile çocukları Hasan (26), Muhammed (16) ve Gökhan (23) dün Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde toprağa verildi. Ailenin dört çocuğundan biri olan Emre Jurnal’ın ise enkazdan sağ olarak çıkarıldığı öğrenildi.

*Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Diyar Galeria Sitesi’nde enkaz altında hayatını kaybeden Emir Çetiner’in (20) cenazesi Mardin’in Mazıdağı ilçesinde dün son yolculuğuna uğurlandı.

*Kahramanmaraş’taki depremde hayatını kaybeden Ahmet Yüksel’in cenazesi dün Sinop’un Türkeli ilçesinde toprağa verildi.

*Hatay’da depremde enkazın altında can veren baba Reşit, eşi Şengül ile 4 yaşındaki kızları İremsu ve 6 yaşındaki oğulları Tolgahan Şen dün Kastamonu’da gözyaşları arasında defnedildi.

*Hatay’da yıkılan 14 katlı binanın enkazı altında can veren öğretmen Fatma Feyza Gülbudak (26), dün Konya’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

*Hatay Reyhanlı’da, evinin enkazında can veren 8 aylık hamile olan öğretmen Cemile Çeneli Aydın’ın (32) cenazesi, memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dün toprağa verildi. Cemile öğretmenin eşi Ozan Aydın ile kızı Öykü Ada’nın (5) ise enkazdan sağ çıkarıldığı öğrenildi.

*Kahramanmaraş’ta depremde can veren 112 acil tıp teknisyeni Tayfun Adak’ın (29) cenazesi, dün memleketi Bursa’da toprağa verildi. Cenazede  eylül ayında evlilik planları yaptığı nişanlısı Esra Sarı, ayakta durmakta güçlük çekti.

*Hatay’da görevliyken enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Uzman Çavuş Mehmet Bilge (28), dün Aksaray’da toprağa verildi. Bilge’nin eşi Ezgi (27) ve çocukları Tekin (5) ile Dilek’in (2) cenazelerinin ise dün yine Aksaray’da defnedildiği öğrenildi.

*Gaziantep’te can veren yedek astsubay Cengizhan Üz, dün İstanbul Üsküdar’da Büyük Selimiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

*Kahramanmaraş Ebrar Sitesi’nin enkazında çıkartılan Kahramanmaraş 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yakup Yaman, eşi Sema, çocukları Yiğit Emre ve Aysima İkra Yaman ile Hatay’da depremde yaşamını yitiren Hatay Merkez Cezaevi Bölük Komutanlığı’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş İsa Yılmaz, eşi Zeliha Gül, çocukları Esat, Muhammed Emin ve Ahmet Asaf Yılmaz’ın cenazeleri de dün Niğde ve Çiftlik ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.