Connect with us

MEDYA

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç’a saldırı

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç saldırıya uğradığını duyurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, evinin önünde saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’ı evinde ziyaret etti.

Published

on

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, saldırıya uğradığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıç, “Evimin önünde saldırıya uğradım. Ellerinde sopalarla Allahu Ekber deyip saldırdılar.” dedi.

“SALDIRMAYA VE SLOGAN ATMAYA BAŞLADI”

“Yolda yürürken yukarıda bulunan caminin önünden geçerken, biri geldi bana selam verdi, iyi niyetle yaklaştı. Ben de olumsuz bir şey düşünmedim, herhangi bir önlem alma gereği duymadım.” ifadelerini kullanan Kılıç, “Pek çok sefer olduğu gibi yolda görüp hal hatır soranlardan biridir diye düşündüm fakat daha sonra yaklaşıp, ‘Falan kişi misiniz’ diye sordu. Ben de evet deyince, saldırmaya ve slogan atmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Slogan atınca yanına başka kişiler de gelmeye başladığını söyleyen Kılıç, saldırı sonucunda yer düştüğünü belirtti.

Kendisinin de karşılık vermeye çalıştığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

Önce saldıran tekti, sonra birkaç kişi daha geldi yanına. Saldıran kişide değil ama diğerlerinin ellerinde sopalar vardı. Ben o esnada çoğaldıkları için ister istemez eve doğru kaçtım. Kendimi eve zor atabildim. Slogan atmayı sürdürüyorlardı, ben de bunu basına duyurdum doğal olarak. Slogan olarak ‘Allah-u Ekber’ diyerek slogan atıyorlardı. Polis arkadaşlar buradalar, şikayetçi oldum.

CEMİL KILIÇ KİMDİR?

Cemil Kılıç 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sinop nüfusuna kayıtlıdır. İlk öğrenimini Sinop ve İstanbul’da tamamlamıştır. İstanbul Küçükköy İmam Hatip Lisesinin ardından daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesi Kelam ve İslam Felsefesi bölümünden mezun oldu.

1998 yılında aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim dalında master eğitimlerine başlamıştır. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atanmıştır. 2001 yılında Master’nın tamamladı. Yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı hakkında soruşturma açılmış ağır eleştirilerin hedefine girmiştir.