Connect with us

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı’nı üzen Kerem Kınık istifa etti!

Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

Published

on

Kızılay Yönetim Kurulu, Kerem Kınık’ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bu güne Genel Başkanlığı yürütmekte olan Dr Kerem Kınık’ın talebi ile alınan karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurul’a kadar tüzük gereği 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir” denildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDA DEĞİŞİKLİK

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı.

“SÜRATLE BU YANLIŞI DÜZELTMESİ GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı sonra canlı yayında, Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık hakkında, “Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay’ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.