Connect with us

SİYASET

CHP’de MYK üyelerinin tamamı istifa etti

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından henüz açıklama yapılmazken Kılıçdaroğlu’nun, tüm üyelerin istifasını kabul ettiği öğrenildi.

Published

on

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından bugün saat 13.40’ta parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

TÜM ÜYELERİN İSTİFASINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin sonuçlarının değerlendirildiği ve CHP’nin yol haritasının ele alındığı MYK toplantısı 18.30’da sona erdi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin tamamının istifasını kabul etti.

İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

MYK’da yeniden görevlendirmeler yapması beklenen Kıllıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü de öğrenildi.

SIRADA PARTİ MECLİSİ VAR

MYK toplantısının ardından da parti meclisi toplanacak. Parti Meclisi’nde 38’inci Olağan Kurultay takviminin de netleşmesi bekleniyor. Kurultayın ekim ya da kasımda yapılacağı, Kılıçdaroğlu’nun 2024 Mart’ındaki yerel seçime kadar partinin başında kalma eğiliminde olduğu belirtiliyor.