Connect with us

GÜNDEM

Meclis olağanüstü toplandı

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin bazı vergilerdeki artışlarla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, bugün olağanüstü toplandı. CHP’nin önergesi kabul edilmedi.

Published

on

TBMM Genel Kurul’u, CHP’nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un toplantı çağrısı yapması üzerine saat 15.00’te bir araya geldi. TBMM Genel Kurulu yoklama ile açıldı.

YETER SAYIYA ULAŞILDI

AK Parti ve MHP’li milletvekilleri yoklamaya katılmadı ancak, olağanüstü toplantı için gereken 200 kişiye ulaşıldı. Bunun üzerine AK Parti ve MHP milletvekilleri de genel kurul salonuna girdi. MHP lideri bahçeli de görüşmeleri izlemek için Genel Kurula katıldı.

MHP Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın yönettiği oturum, muhalefet milletvekillerinin verdiği önergelerin okunmasıyla başladı.

GENEL GÖRÜŞME İÇİN OYLAMA YAPILACAK
Müzakerelerin sonunda, oylama yoluyla genel görüşme açılıp açılmamasına karar verilecek. Yapılacak oylamada, oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. 2 günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.

ÖZDAĞ: ÖNCEDEN HAZIRLANDIĞI BELLİYDİ

Oturumda ilk konuşan isim Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ oldu. Özdağ, hem vergi zamlarının hem de akaryakıta gelen zamlar için “Önceden hazırlandığı belliydi” derken iktidara “Vatandaşın tenceresinde et değil dert kaynadığının farkında mısınız? Bugünler daha fragman, yeni zamlar boca edilecek” dedi.

Özdağ, zamlar üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yapılan eleştiriler için ise “Bu sistemde bütün bakanlar Tayyip Erdoğan’dır. Mehmet Şimşek’e yüklenmeye gerek yok. O, kendisine verilen talimatları uygulamak için getirildi” ifadelerini kullandı.