Connect with us

DÜNYA

İsrail muhalefeti Netanyahu’nun görevden alınmasını istedi

İsrail’de muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevden alınarak yerine partisi Likud’dan başka birinin geçmesi çağrısında bulundu. İşçi Partisi de daha önce aynı çağrıyı yapmıştı.

Published

on

Netanyahu’nun görevinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Lapid, herhangi bir isim vermeden, “Netanyahu’nun partisi Likud’da Başbakan’ın gitme vaktinin geldiğini anlayan çok sayıda kişinin olduğunu” savundu.

Muhalefet lideri Lapid, partisi Yeş Atid’in (Gelecek Var), Netanyahu’dan başka bir kişinin liderliğindeki Likud Partisi öncülüğünde kurulacak kapsamlı hükümete katılacağını ifade etti.

Yair Lapid (AFP)

Öte yandan, Netanyahu’nun partisi Likud’dan yapılan açıklamada ise Lapid’in “savaş zamanında siyasi çıkarlarına göre davrandığını ve askeri operasyonu yürüten Başbakan’ı devirmeye çalıştığını görmenin üzücü ve utanç verici olduğu” kaydedildi.

İşçi Partisi lideri Merav Michaeli de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun görevden alınması için yaptığı çağrıya Lapid’in destek vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.