Connect with us

MEDYA

Bir BÖCEK’le hepsini susturdu!

Published

on

Türk medyası tarihi bir gün yaşadı. Tüm yazılı basının birinci sayfalarını, artık “Temcit Pilavı”na dönen Başbakanlık'taki “Böcek Skandalı” (!) süsledi. Yandaşı, paraleli, karşıtı tüm gazetelerin havuz haberi, Başbakan'ın ofisinden çıkan ve hala entrikalara malzeme olan “Böcek” haberi oldu.

BİRGÜN İLE SÖZCÜ İTAATSİZLİK ETTİ

Yazılı basında Cumhuriyet de dahil bütün günlük gazeteler, sürmanşetine, manşetine, ya da yan manşete, eteğe “Böcek haberi” yerleştirdi. Sadece Birgün ve Sözcü, itaatsizlik ederek IŞİD'in elindeki rehinelerle ilgili  mahkeme kararı ile getirilen yasağı öne çıkardı. Ama o da yasağın içeriğini yazmakla yetinde

Zaman gazetesi de mahkeme kararı ile getirilen yasakla eş zamanlı medyaya 3 yıllık “Böcek skandalı”nın servis edildiğine dikkat çekti. ve yorum haberine “Yasağın üzerine böcek kondu” başlığını kullandı.

ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIĞI ATANLAR DA HAVUZ'DA

Türkiye'de basının baskı altında olduğunu, basın özgürlüğünün yerle yeksan olduğunu yüksek sesle dile getiren medya kuruluşlarının yandaş gazetelerle birlikte HAVUZ SİSTEMİ'ne dahil olduğu bugün, Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir