Connect with us

MEDYA

Taraf MGK’nın yalanladığı haberinde ısrarlı

Published

on

Taraf gazetesi, dün MGK Genel Sekreterliği tarafından açıkça yalanlanan haberini bugün sürmanşetten yine savundu. İşte Taraf'ın bugünkü (5 Aralık 2014) “6 gün rötarlı açıklamanın kodları” başlıklı haberi:

“Bütün cemaatlerin artık örgüt olarak kodlandığını yazan Taraf’ın haberine 6 gün sonra açıklama yapan MGK, “Karar almadık” dedi ama çalışmalara değinmedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, tüm cemaatlerle topyekûn mücadele edilmesi konusunda ilke kararı aldığı öne sürülen AKP Hükümeti, gelen tepki üzerine MGK Genel sekreterliği aracılığı ile cemaatlerin gönlünü aldı.

MGK Genel Sekreterliği, güvenlik birimleri tarafından tüm cemaatlerin terör örgütü kapsamına alınarak kodlandığına yönelik Taraf’ın haberine, bir hafta sonra yanıt verdi. MGK’dan yapılan açıklamada, 30 Ekim’de yapılan toplantıda cemaatlerin kodlanmasına yönelik bir karar alınmadığını bildirdi. Ancak MGK’nın açıklamasında, “legal görünümlü illegal yapıların” içine hangi toplulukların girdiği ve güvenlik birimlerinin MGK’da alınan karar doğrultusunda, hangi cemaatlerle ilgili çalışma yaptığı konusunda bir bilgiye yer verilmedi.

KODLAMAYI GÜVENLİK BİRİMLERİ YAPTI

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katıldığı ilk MGK toplantısında, “paralel yapı” olarak nitelendirilen Gülen Cemaati’nin faaliyetlerinin de kısaca ele alındığı öğrenildi. Böylece devlet içinde örgütlenmiş tüm yapılarla mücadele edilmesi ve bu konudaki kararında kırmızı kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne eklenmesi kararlaştırıldığı öne sürüldü.

Yani MGK toplantısında, “Şu cemaat kımızı kitaba alınsın veya şu cemaatler alınmasın” şeklinde bir karar alınmadı. Ancak MGK’da alınan karar doğrultusunda yani “legal görünümlü illegal yapılar”la ilgili güvenlik birimleri bir çalışma yaptı. Söz konusu çalışma hükümete sunulmak üzere yapıldı. Ve bu taslak çalışmada, Fethullah Gülen cemaati gibi diğer cemaatlerin durumu da masaya yatırıldı. Ve devlet içinde örgütlü bulunan cemaatlerin de, devlet içinde yapılanan örgüt olarak kabul edildiği belirtildi. Yani legal görünümlü illegal yapıların “içi” güvenlik birimleri tarafından dolduruldu.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir