Connect with us

GÜNDEM

AKP’de ‘sorumlu siyasetçi’ tartışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Şanlıurfa’da Güneydoğu Anadolu Projesi Tarım Araştırma Eğitim Merkezi’nde yaptığı açıklamalar Ankara siyasetinde tartışma yarattı.

Published

on

Şanlıurfa’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada üreticilere destek vereceklerini dile getiren Fakıbaba, usulsüz ve sahte faturalar üzerinden destek alanları uyardı. Fakıbaba, “Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi İstanbul’da başka bir işle iştigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Haklı olarak ben den önceki arkadaşlar ‘yav yolsuzluklar vardı, yolsuzlukları önlemek için vazgeçtik.’ Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım” dedi. “Yolsuzluk yok kardeşim” diyen Fakıbaba, sahte firmadan fatura alanın da sahte faturayı verenin de suçlu olduğunu belirterek, gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Selefi uyardı

Ancak Fakıbaba’nın “Haklı olarak benden önceki arkadaşlar ‘yav yolsuzluklar vardı, yolsuzlukları önlemek için vazgeçtik” sözleri üzerine gözler, Fakıbaba’nın koltuğu devraldığı bir önceki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e çevrildi. Çelik, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar” dedi. Fakıbaba, açıklamasından birkaç saat sonra ise “Kastım sahte fatura düzenleyen az sayıdaki firmayla ilgili mücadelemdir. ‘Erkekse bu firmalar bir daha sahte fatura düzenlesinler, ben onlarla gerekli mücadeleyi yapacağım’ dedim. Yine aynı sözümün de üzerindeyim. Benden önceki bakan arkadaşım da aynı şekilde mücadele etmiştir. Ben de bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğim” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir