Connect with us

EKONOMİ

Bakan Şimşek TÜSİAD’dan sonra bankacılarla görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankacılarla görüşme gerçekleştirdi. Toplantı ardından konuşan Şimşek “Refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz.” derken Bankalar Birliği de finans sektörünün işlemesinin öneminin ele alındığını açıkladı.

Published

on

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da banka yöneticileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Bankacılarla toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Şimşek şunları söyledi:

“Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektörü ile de, sendikalarımızla da, bütün kesimlerle istişare edeceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam, üretim noktasında toplumda refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz. Toplantıda Türkiye ekonomisini, bankacılık sektörünü konuştuk.”

BANKALAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bankalar Birliğinden yapılan açıklamada ise toplantıda, küresel ekonomik görünüm, Türkiye ekonomisi, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentilerin görüşüldüğü belirtildi.

Yönetim Kurulu tarafından bankacılık sektörünün gündeminde yer alan konular hakkında görüş ve öneriler sunulduğunun söylendiği metinde şu ifadeler yer aldı:

“Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye ekonomisinin gücüne ve geleceğine inandıklarını, 22 ülkeden yatırımcının da yer aldığı bankacılık sektörünün imkanlarını, rekabet, yenilikçilik, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde, Ülkemiz için değer oluşturmak ve kalkınmanın finansmanına destek olmak üzere kullanmaya devam edeceklerini belirtmiştir.

Sayın Bakanımız, makro ekonomik istikrarın sağlam bir zeminde oluşturulmasına ve korunmasına, piyasaların ve finansal sektörün sağlıklı olarak işlemesine, sektörde dayanıklılığın daha da arttırılmasına verdiği önemi ifade etmiştir. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata sektörün verdiği destek için teşekkür etmiş ve devamını istemiştir. Sektörün daha sağlıklı işlemesi için gereken adımların atılacağını ifade etmiştir. Ayrıca yeni dönem ekonomi politikası öncelikleri ve hedeflerine ilişkin görüşlerini üyelerle paylaşmıştır.

Yapıcı ve samimi bir ortamda geçen toplantının bundan sonra mutad olarak yapılmasının yararlı olacağı hususunda görüş birliğine varılmıştır.”

TÜSİAD’LA DA GÖRÜŞTÜ

Bakan Şimşek, sabah saatlerinde TÜSİAD yönetimiyle görüşme gerçekleştirmişti.