Connect with us

SPOR

Türkiye 2.5 saat diken üstünde izledi penaltılarda kaybettik

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında temsilcimiz Beşiktaş 2-1’in rövanşında Lyon’a normal süresini 2-1 önde bitirdiği maçta penaltı atışları sonrasında yenilerek Avrupa’ya veda etti.

Published

on

Uzatmalarda gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi…

İLK PENALTI VURUŞU BEŞİKTAŞ’TAN… BABEL’İN VURUŞU TOP AĞLARDA: 1-0
FEKIR’İN VURUŞU GOL OLDU: 1-1
CENK TOSUN ATTI: 2-1
TOLISSO ATTI: 2-2
ATIBA ATTI: 3-2
GHEZZAL ATTI: 3-3
TOLGAY ATTI: 4-3
RYBUS ATTI: 4-4
TALISCA ATTI: 5-4
VALBUENA ATTI: 5-5
NECİP ATTI: 6-5
DIAKHABY: 6-6
TOSIC KAÇIRDI: 6-6
JALLET KAÇIRDI: 6-6
MITROVIC KAÇIRDI: 6-6
GONALONS ATTI 6-7

İŞTE İKİ TAKIMIN İLK 11’LERİ:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Mitrovic, Tosic, Adriano, Oğuzhan, Atiba, Talisca, Babel, Quaresma, Cenk Tosun
Lyon: Lopes, Morel, Diakhaby, Nkoulou, Jallet, Gonalons, Tousart, Tolisso, Valbuena, Cornet, Lacazette

FATİH TERİM TRİBÜNDE

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş – Lyon maçını izlemek için Şeref tribününe geldi. Karşılaşmayı yönetici Erdal Torunoğulları ile izleyen Terim’in sık sık not tutması dikkat çekti.

MARCELO EŞİ İLE ARKADAŞLARINI DESTEKLEMEYE GELDİ

Beşiktaş’ın Brezilyalı defans oyuncusu Marcelo karşılaşma öncesi eşi ile Vodafone Arena Stadına gelerek karşılaşmayı izledi. Takım arkadaşlarına başarı dileyen Marcelo karşılaşma öncesi “Hadaf final” dedi.

42 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Beşiktaş Kulübü maç öncesi tribünlere 42 bin bayrak dağıtarak taraftarlara takımlarını desteklemeleri için jest yaptı. Vodafone Arena’dan sorumlu yönetici Umut Güner “Böylesine müthiş bir maç ilk kez yaşanıyor. İnanılmaz silet talebi ile karşılaştık. Tribünlerde boş yer yoktu. Kartal Yuvalarından Hüseyin mican arkadaşımız ile 42 bin bayrak yaptırarak tribünlere dağıttık” dedi.

ABDULLAH GÜL, DENİZ BAYKAL GELDİ

Beşiktaş’ın UEFA Kupası çeyrek final rövanş maçına eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski CHP lideri milletvekili Deniz Baykal maça geldi. Gül sevgi ve Baykal sevgi gösterileri ile karşılanırken taraftarlar referandum süper geçti yorumunu yaptılar.

ÇOK POLİTİK YEMEK OLDU!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetimi maç öncesi Lyon Başkanı v e yönetimine davet verdi. Erdal Torunoğulları, Ahmet Ürkmezgil, Hakan Özköse, Hüseyin Mican, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katıldığı yemekte çok mutlu olduğunu söyleyen O.Lyon Kulübü Başkanı Jean Michel Aulas günün anısına plaket ve forma verilirken Fransız başkan “Çok politik bir yemek oldu.” Diye espri yaptı.

ÇEBİ’DEN SÜPER PRİM

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi karşılaşma öncesi Ümraniye Nevzat Demir tesislerinde futbolcularla yaptığı toplantıda başarı dilerken tur priminin 100’er milyon TL olduğunu açıkladı. Çebi siyah beyazlı yönetimin finale çıkılacağına inandığını belirterek tur priminin sponsorlar tarafından arttırılabileceğini müjdeledi


Beşiktaş nasıl tur atlar

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş maçında bu akşam Lyon’u ağırlayacak olan siyah-beyazlılar, 1-0 ve 2 farklı her türlü galibiyette yarı final vizesini cebine koyacak. Lyon ile Fransa’da oynanan karşılaşmayı 2-1 kaybeden Beşiktaş, bu akşam saat 22.05’te rakibini sahasında ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkmak için taraftarı önünde boy gösterecek olan siyah-beyazlılara 1-0’lık galibiyet yetiyor. Deplasmanda attığı golün avantajıyla 1-0 ya da daha farklı galibiyetlerle turu geçebilecek olan Beşiktaş, 2-1 kazandığı takdirde ise uzatma dakikalarında tur kovalayacak.

Siyah-beyazlı takım, iki farklı galibiyetlerde de tur atlayan ekip olacak. Karşılaşmanın normal süresi 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle bitmesi halinde, maç uzatmaya gidecek. Uzatmada skorda değişiklik olmazsa yarı finale yükselecek takımı, penaltı atışları belirleyecek. Beşiktaş’ın gollü tek farklı galibiyetlerinde Olympique Lyon, yarı finale yükselme hakkı elde edecek. Beraberlik veya Olympique Lyon’un galibiyeti halinde Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ne veda edecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir